top of page
Zoeken
  • Anne-Marie

Waanzinnige vooruitzichten!


Ik merk dat ik een beetje klaar ben met jouw blogs!” BAM: de redactie wil mijn blog niet plaatsen in de huidige vorm. Moest positiever. Anders zouden mijn lezers ook klaar zijn met mijn blogs.


Woest was ik. Aangezien ik getrouwd ben met mijn redactie heb ik zojuist een kop koffie bij hem gebracht. Met een flinke schep zout erin. Eikel. Een meesterlijke blog had ik geschreven. Vond ik zelf.


Anyway, ik heb de blog weggegooid en ga jullie nu daadwerkelijk even, zo net voor het weekend, een paar perspectieven, gunnen. Want daar hunkeren we naar. En serieus, dat is ook altijd mijn insteek.


Mooie vooruitzichten zijn er genoeg!


Want ons kroost mag weer naar school. Voor die van mij ben ik een spaarrekening begonnen. Wellicht voor een rijbewijs en anders om het thuisonderwijs (van juf Annie) in elk geval later te verwerken bij een goede therapeut.


Dan een super innovatie: de corona blaastest. Die schijnt bijna beschikbaar te zijn. Dát levert nog eens voordelen op! Ik ga ze groot inkopen. Iedereen die een training komt volgen ff blazen en hop de zaal in. Hoera!


En nog iets fantastisch: we wandelen! We wandelen de hele wereld rond. En wat blijkt nu uit onderzoek van Scherder en Hofstra? Wanneer je 8000 stappen per dag loopt i.p.v. 4000 halveer je de kans op overlijden! Hoe gaaf is dat? Dat zijn we dus aan het doen he? Ik vraag me dan wel af: hoe groot is dan je dagelijkse overlijdingskans:-)?


En de jongeren! Supergoed dat ze afgelopen weekend zo creatief waren dat weer veel illegale feesten tot stand kwamen. En dat de politie het volgende twitterde: “Huilende dronken jongeren vanaf 14/15 jaar en lachende ouders die hen ophaalden…”

OK, toch éven cynisch. Sorry @Redactie, ik kan het niet in één keer helemaal loslaten.


Dat moeten we niet doen ouders! Laten we in mogelijkheden denken. Desnoods een thuiskroeg voor je 17-jarige met 1 bezoeker per dag en wellicht voor 1 keer dan een stiekem biertje. Of elke week koken voor 1 vriend/ vriendin die dan langs mag komen en lekker op bed samen opeten met filmpje. Of nog beter: laat ze zelf met dingen komen die leuk zijn. Daar leren ze echt van! Competentie probleemoplossend vermogen ontwikkelen.


Probleemoplossend denken voor dummy’s

Maar voor de jongeren is er zeker perspectief! We waren zo hier en daar best wel monsters aan het creëren denk ik. In deze “curling”-maatschappij. En nu leren ze met teleurstellingen omgaan. Een K-periode doormaken. Omgaan met tegenslag. Dat is een levensles. Eigenlijk een vak apart. Het stimuleert je creativiteit. Bedenken wat je nog wel kan doen bijvoorbeeld. Buiten de gebaande paden. Als je dit vak echt goed leert, kan je elke leerachterstand aan. Weer een voordeel dus. Hoeft de onderwijsinspectie zich niet meer zo’n zorgen te maken.


Nou ja, ze hebben in elk geval wat meegemaakt. Deze generatie: onze kids. En ja, wij ouders moeten nu extra investeren in het stimuleren van die nieuwe competentie. En met tegenslag bagatelliseer ik niet depressies of serieuze mentale problematiek. Natuurlijk gaan dan alle alarmbellen af.


Het huppeltje…

En dan nu toch het huppeltje van Hugo. Let maar eens op wanneer hij spreekt: dan hupt ie een aantal keer. Alleen het huppelen verging hem afgelopen week. Los van of hij wel of niet fouten maakt. Ik had het zó te doen met hem afgelopen week. Je zou maar minister van Volksgezondheid zijn. Perspectief? Jazeker! Attje Kuiken! In Jinek. De eerste politicus die in Jinek echt genuanceerd sprak over het kabinet/ Hugo en toch ook oog hield voor haar eigen standpunten. Het kan dus wel, yes! En dan de dag erna: er wordt openlijk waardering uitgesproken voor de veranderde houding van Hugo. Die nu veel beter overkwam dan voorheen waar hij meer als star werd betiteld, aldus ingewijde journalisten. Dát is echt heel knap, weet ik als trainer, coach, mens…..en zeker op je 43e. Perspectief dus. Voor de politiek, voor ons!


Kanjers in den Bosch, echte liefde en Maaike

Gelukkig zien we in deze waanzinnige tijd ook nog genoeg voorbeelden van ECHTE liefde. Die jongeren in Den Bosch die gewoon de bezem pakten en hun hele stad aan kant maakten. Waanzinnig, kippenvel! Lief! Terwijl hun moeder vroeger waarschijnlijk, net als ik, wild werd van woestheid wanneer ze de puinzooi op hun kamer tegenkwam.


En dan tot slot toch nog even Maaike. Ruim 120.000 euro voor Maaike uit Den Bosch. Je weet wel: van de Primera. Ik was geëmotioneerd bij die eerste beelden.

En haar reactie komt in je hart terecht: “ik was zó teleurgesteld in de relschoppers maar zie nu in wat voor fijn land we leven, met alle steun van veel lieve mensen”.


De mens is goed. De mens is lief.


Er komt een bak sneeuw aan dit weekend. Daar ga ik enorm van genieten!


Tip: niet alles afzeggen omdat er maar 1 iemand bij mag zijn: gewoon jij het ene weekend en je partner het andere weekend bij die leuke vrienden. Voortaan maak je dus eetafspraken verdeeld over 2 weekenden. En anders, als het kan, samen of met het gezin een nachtje weg. Blijf leuke dingen doen, blijf in beweging!


En ik ga me verheugen op mijn eerstvolgende vakantie. Geniet ik alvast van de voorpret. Heb nog zeker 5 vouchers liggen …


Fijn weekend!


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page