top of page

Individuele coaching on the job helpt

bij borging van de oefenstof uit de trainingen.

HELP MEDEWERKERS

GROEIEN

Jonge zakenvrouw

Personal coaching en Vitaliteitscoaching

ACT Communicatie biedt diverse mogelijkheden voor individuele coaching gerelateerd aan de trainingstrajecten die wij bieden. Daarnaast bieden wij sinds 2022 nu ook Vitaliteitscoaching aan en trajecten die helpen om stress en spanningsklachten te verminderen. 

Wat is er mogelijk?


1. Coaching-on-the-job na het volgen van een leerlijn of trainingstraject
Bij coaching-on-the-job loopt de trainer/coach mee met de medewerker in zijn/ haar eigen werkomgeving en analyseert daar een aantal praktijksituaties. Deze worden met de medewerker doorgenomen waarbij complimenten, tips en aanbevelingen worden aangegeven (deze kunnen worden opgenomen in een persoonlijk actieplan). Deze vorm van individuele begeleiding kan ook gebruikt worden na een trainingstraject om voor opvolging en borging te zorgen.

 

2. Persoonlijk coachtraject bij een specifieke coachvraag
De coachee zoekt met behulp van zijn coach naar een oplossing voor een specifiek functiegericht probleem met een persoonlijke component. Het kan gaan over leiderschap, loopbaanontwikkeling, het vinden van de juiste balans tussen werk en privé, het verbeteren van samenwerking, het doorbreken van niet-effectieve gedrag- en denkpatronen of het omgaan met veranderingen in de werksituatie. In de coachingsgesprekken komen onderwerpen aan de orde als effectieve communicatie, geloofwaardigheid, integriteit en eigenwaarde, persoonlijk en professioneel zelfvertrouwen.

Het effect van een coachtraject is afhankelijk van de ‘chemie’ tussen de coach en de klant. Daarnaast is het van groot belang dat, wanneer er sprake is van een “opdrachtgever” (bv. de manager van een werknemer), deze een bijdrage levert aan de intake en actief betrokken is binnen het traject. Op die manier krijgt een coachtraject ook intern een gedegen opvolging.

3. Vitaliteitscoaching/ stress reductie en spanningsklachten

Sinds 2022 is Anne-Marie Cleveringa gediplomeerd vitaliteitscoach. De aanleiding daarvoor is dat wij steeds vaker te maken krijgen met de vraag naar coaching op het gebied van spanningen en stress. Vanuit die gedachte is zij zich gaan bekwamen in vitaliteitscoaching vanuit een holistische benadering. De basis blijft echter praktisch en makkelijk toepasbaar. Deze vorm van coaching is helpend voor mensen met vitaliteitsklachten, spanningen en/of stressklachten.  Feitelijk om mensen te helpen vanuit hun hoofd meer in hun lichaam te komen. Door goed contact met je lichaam te ervaren help je jezelf om tot je volledige potentieel te komen en effectievere keuzes te maken in werk, vitaliteit en je eigen welbevinden. 

Meer weten?

Neemtelefonisch of via whatssapp contact met ons op via 06-46431713 of per  mail.

bottom of page