top of page

Individuele coaching on the job helpt

bij borging van de oefenstof uit de trainingen.

HELP MEDEWERKERS

GROEIEN

Jonge zakenvrouw

Personal coaching

ACT Communicatie biedt diverse mogelijkheden voor individuele coaching.

Vraag naar onze speciale maatwerk trajecten.


1. Coaching-on-the-job
Bij coaching-on-the-job loopt de trainer/coach mee met de medewerker in zijn/ haar eigen werkomgeving en analyseert daar een aantal praktijksituaties. Deze worden met de medewerker doorgenomen waarbij complimenten, tips en aanbevelingen worden aangegeven (deze kunnen worden opgenomen in een persoonlijk actieplan). Deze vorm van individuele begeleiding kan ook gebruikt worden na een trainingstraject om voor opvolging en borging te zorgen.

 

2. Persoonlijk coachtraject
De klant/medewerker zoekt met behulp van zijn coach naar een oplossing voor een specifiek functiegericht probleem met een persoonlijke component. Het kan gaan over leiderschap, loopbaanontwikkeling, het vinden van de juiste balans tussen werk en privé, het verbeteren van samenwerking, het doorbreken van niet-effectieve gedrag- en denkpatronen of het omgaan met veranderingen in de werksituatie. In de coachingsgesprekken komen onderwerpen aan de orde als effectieve communicatie, geloofwaardigheid, integriteit en eigenwaarde, persoonlijk en professioneel zelfvertrouwen.

Het effect van een coachtraject is afhankelijk van de ‘chemie’ tussen de coach en de klant. Daarnaast is het van groot belang dat, wanneer er sprake is van een “opdrachtgever” (bv. de manager van een werknemer), deze een bijdrage levert aan de intake en actief betrokken is binnen het traject. Op die manier krijgt een coachtraject ook intern een gedegen opvolging.

Meer weten?

Neem contact met ons op via 033 – 4793074 of mail.

bottom of page