top of page

OVER ACT COMMUNICATIE 

Wij trainen niet om te trainen,

maar om jouw organisatie en medewerkers succesvol te maken.

Wij zijn ACT Communicatie

Ons team

ACT communicatie is een praktisch trainingsbureau waar ik zelf veel trainingen ontwikkel en uitvoer. Ik ben ooit alleen begonnen én geniet inmiddels al jaren van de dynamische samenwerking met collega en "co-creator" Jennifer Zoet en daarnaast met mijn fijne collega's Sacha HeuvingBetje KoolhaasMarike Op den Akker, Corinne Bloemhard, Hilde Ponger en Ronald van Hal. Onze kantoorwerkzaamheden worden effectief vervuld door onze collega Carmen Klein Goldewijk.

 

Daarnaast werken wij met een vast team van freelance trainers en acteurs samen waarbij iedereen zijn/haar specialisme graag inzet.

 

Dit ben ik

Ik ben Anne-Marie Cleveringa. Ik train en coach met oprecht heel veel plezier binnen het bedrijfsleven. Mijn specialisatie is 'effectief communiceren'. In woord en op papier. Een breed thema waar veel trainingen en coachtrajecten binnen passen. Dat is zo gegroeid. Van het één kwam het ander.

 

Ik heb een achtergrond in Toerisme en daar diverse studies voor gedaan in Nederland en Engeland. Ik heb ook geruime tijd binnen die branche gewerkt. Het meeste wat ik nu gebruik tijdens de leertrajecten die ik mag uitvoeren en ontwikkelen heb ik geleerd vanuit de praktijk. Als manager, als verkoper, als verandercoach en trainer.  En ik leer nog steeds, elke dag. Gelukkig wel :-)

 

Ik ben ruim 13 jaar werkzaam geweest binnen verschillende Retail bedrijven, call centers. o.a. als Manager van Sales afdelingen. Daar heb ik een schat aan ervaring opgedaan. Van verkoopgesprekken en contractonderhandelingen tot inkoop en evaluatiegesprekken met medewerkers. Ik heb te maken gehad met meerdere reorganisaties, verzuimmanagement tot het herstructureren en opbouwen van nieuwe afdelingen.

 

In 2004 kwam ik tot de conclusie dat ik betrokken ben geweest bij minimaal zeven grotere en kleinere reorganisaties binnen het bedrijfsleven. Daardoor heb ik veel geleerd over mensen, over psychologie, over motivatie en demotivatie. Ik voelde echter een onrust ontstaan. Ik wilde niet meer saneren, veranderen en daarna opbouwen. Ik wilde me vooral bezig gaan houden met ontwikkeling. En dan vooral door een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Want talent heeft iedereen, al moet je daar soms even naar op zoek. Ik ben in de loop van de jaren gecharmeerd geraakt door het gedachtegoed van Carol Dweck en haar onderzoek naar het ontwikkelbare brein en de invloed die je kunt hebben op een (positieve) mindset. Die overtuiging zit inmiddels in mijn DNA. Dit komt dan ook steeds terug in mijn aanpak.  

 

Naast trainen en coachen ben ik (gelukkig:-)) getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik houd enorm van lekker eten/koken, borrelen, tekenen/schrijven, lezen, sporten, gewoon lekker niks doen en buiten zijn.

IMG_1096.jpg
bottom of page