top of page
Zoeken
  • Anne-Marie

Donald en Joe: een kijkje in hun dagelijks leven….


Toptechniek voor een beter leven: VisualiserenIk heb een eigenaardige hobby. Een beetje kinderachtig ook wellicht. Echter, ik MOET hem delen, want het geeft je ruimte in je brein en veerkracht in je schouders. En dat kunnen een hoop mensen wel gebruiken meen ik. Misschien heb je er wat aan. En zo ja: deel je dan je leukste visualisatie komende week?


Ik deed het vroeger in mijn hoofd en doe het ook altijd graag met mijn kinderen tijdens vakanties. We zitten op een bankje en gaan “mensen kijken”. En iedereen die langsloopt geven we een naam én een verhaal. Bijvoorbeeld: Ah, daar lopen Michael en Harriët….


En vervolgens gaan we los…..


Ze hebben er niet veel zin in vandaag volgens mij. Harriët kijkt echt zuur man. Ja mam, ik denk dat Michael wéér de vuilnisbakken niet aan de weg heeft gezet verzucht mijn dochter dan. Ik grinnik en bedenk nóg een paar pikante redenen in mijn hoofd die ik dan weer liever niet met mijn dochter van 13 deel. We fantaseren nog even door totdat Elly en Paul langslopen. En daarna Hannelore die nogal gehaast lijkt….en duidelijk een verdriet met zich meedraagt….


En natuurlijk komen we op een gegeven moment niet meer bij. Heel zielig. I know….


En heel heilzaam weet ik inmiddels. Want visualiseren stimuleert ons creatief brein. En dat geeft letterlijk ruimte en soms kikker je er heerlijk van op. En het kan ook inzichten geven. Lachen doet het ook goed: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Exactly!


Vergeet je even je eigen gezeur en dat van anderen, over het (zware) leven.


Donald en Joe


Zo heb ik de laatste weken veel plezier gehad om onze Donald en Joe. Ik zie gewoon voor me hoe ze thuiskomen.


Joe die op 8 november bijna zeker weet dat ie gewonnen heeft en vermoeid doch ingetogen glimlachend zijn “Jill” thuis in zijn armen neemt. Zijn donkerblauwe Spaanse pantoffels staan klaar. Hij vertelt haar over zijn dag en zij luistert aandachtig en schenkt een glaasje Mouton Rothschild in. Zij is trots op haar man. Hij is bezig met een kroon op zijn carrière. Hij vraagt vervolgens ook naar haar dag en luistert en vraagt door…


In de loop van de avond kijken ze nog 1 keer hoofdschuddend naar het nieuws waar Trump staat te schreeuwen. Het is toch ook een schobbejak verzucht Jill. Jazeker wel, bevestigt Joe. Maar laten we hem ook welkom heten. Wij zijn er niet alleen voor de democraten. Wij zijn voor de Verenigde Staten, Jill. Dus ook voor Donald en zijn kornuiten. Later op de avond leggen ze nog een potje scrabble samen. Jill wint glansrijk. Joe’s hoofd zit te vol. Hij heeft even geen inspiratie.


Een man die het leven geleefd heeft en ook zwaar heeft geleden. Een man van nuance en begrip, ingetogen, soms impulsief en in staat kwetsbaarheid te tonen. Daarnaast ook zeker gedecideerd én met een brok ervaring.


Dan Donald

Verderop knalt er een gigantische deur van het Witte Huis dicht. Donald stormt het huis binnen en schopt een aantal stoelen aan gort. Melania komt hem ijzig tegemoet. Zij fronst slechts haar wenkbrauwen. Méér heeft Donald niet nodig. Hij gaat compleet los, schuimbekkend en schreeuwend ijsbeert hij heen en weer door de kamer. Melania knikt en lult een beetje mee. Je ziet bijna de gedachtewolk boven haar hoofd “nu kan ik eindelijk bij je weg, zoooo blij dat je niet gewonnen hebt”. Maar dat zegt ze niet, want ze wil nog even shoppen bij Gucci en moet Donald dus even afleiden. "Weet je wat jij doet schat? Neem lekker een bad."


Dat zie ik dus ook voor me. Joe neemt een (wissel)douche en maakt daarna een herfstwandeling met Jill. Donald niet. Die stampt boos in zijn bubbelbad met dure badolie en GVD-t nog ff lekker door terwijl zijn badkamer-assistent hem een vette whisky bijschenkt en de Panaroma aanreikt. Daarna denkt (of krijst) Donald: “Fock it, fuck them all, vuile nep gasten”! Ik ga golfen!


Dus…visualiseren


Probeer het eens. Deze week nog. Wat ook een heerlijke rustgevende oefening is: om iemand die jou het bloed onder de nagels haalt als positief persoon voor te stellen. Bedenk gewoon eens wat deze persoon voor positiefs over jou zou zeggen aan de keukentafel thuis. En als je merkt dat zelfs in je visualisatie er alleen maar “kots” uit zijn of haar mond komt, dan weet je meteen wat je te doen staat. Kan je een actieplannetje maken om meer verbinding aan te gaan met diegene. Je kan het op z'n minst proberen. Niet geschoten is altijd mis.


En zo kan je het voor talrijke andere dingen inzetten met als doel je mindset even “oppeppen” of juist doel zelf helder leren stellen. Visualiseer gewoon even je ideale kerst, je ideale baan en laat iemand opschrijven welke beelden je ziet. Het levert prachtige beelden op. En een hoop lol.


Je kan er nog meer mee doen natuurlijk. Ook op zakelijk gebied. Mocht je daar eens meer over willen weten: neem gerust contact met me op: www.actcommunicatie.nl.


Voor een mooiere wereld! Een enorm fijn weekend!

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page